Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την Κωνσταντινούπολη, μία σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και μία σε εργοστάσιο καλλυντικών, με τον συνολικό αριθμό των τραυματιών να υπερβαίνουν τους 13. 

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός, έκρηξης που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και κατά πληροφορίες προήλθε από παγιδευμένο δέμα το οποίο είχε παραδώσει κούριερ σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στη συνοικία Μάλτεπε της πόλης, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk.

Το Μάλτεπε είναι μία αστική και εμπορική συνοικία που βρίσκεται στον ασιατικό τομέα της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τις τελευταίες εβδομάδες έπειτα από ένα μπαράζ επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος, κούρδους μαχητές και ακροαριστερές οργανώσεις.

Την ίδια στιγμή, έκρηξη ατμολέβητα σε εργοστάσιο καλλυντικών σε προάστιο της πόλης προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN Turk.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή του εργατικού προαστίου Σουλτάνμπεϊλι, όπου βρίσκονται πολλά συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και μικρά εργοστάσια, μετέδωσε το NTV.

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά ενώ καπνός υψώνεται από την κορυφή ενός τριώροφου κτιρίου.