Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για να βρεθεί στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα, και να γίνει ο τέταρτος εν ενεργεία πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ομιλία του την ερχόμενη Τετάρτη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα καθώς εκτιμάται ότι ο απερχόμενος αμερικανός Πρόεδρος θα μιλήσει για πρώτη φορά για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευμα της "The Washington Post" κάνει εκτενή αναφορά στην σημασία που έχει η επίσκεψη του Ομπάμπα στη χώρα μας για το προσφυγικό.


«Ο Ομπάμα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα όχι μόνο για να τονίσει την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και για να μιλήσει για τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σχετικά με το προσφυγικό και να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση και την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Charles Kupchan, ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη Ομπάμα και επισημαίνει μέσω κύκλων της ότι αναμένει μία θερμή προεδρική δήλωση για το προσφυγικό όπως επίσης και μία δήλωση στήριξης του προέδρου των ΗΠΑ για το χρέος, σημειώνει το άρθρο. 

Η "Washington Post" επίσης κάνει αναφορά στην δήλωση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είπε: "Το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά Ευρωπαϊκό".