current views are: 5

15 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:15

Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους κατά της εκλογής Τραμπ: «Δεν είναι ο πρόεδρος μου»

Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της εκλογής Τραμπ φωνάζοντας το σύνθημα “Δεν είναι ο πρόεδρος μου”. 

Δημοσίευση 07:15’

Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της εκλογής Τραμπ φωνάζοντας το σύνθημα “Δεν είναι ο πρόεδρος μου”. 

Οι διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, εισήλθαν στη δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, με χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν φωνάζοντας το σύνθημα “Δεν είναι ο πρόεδρος μου,” εγκαταλείποντας τις τάξεις τους, σε πολλές αμερικανικές πόλεις.

Οι διαδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται, καθώς ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής, σχετικά με την επιλογή του συντηρητικού Στίβεν Μπάνον στη θέαση του υπεύθυνου στρατηγικής της διακυβέρνησης του. Αρκετοί φοβούνται ότι η επιλογή αυτή, θα οδηγήσει στον έλεγχο του Λευκού Οίκου, από το κίνημα των λευκών εθνικιστών.

Η εκπαιδευτική περιφέρεια του Λος Άντζελες εκτιμά ότι 4.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της προεδρικής εκλογής του Τραμπ, ο οποίος έχει εξαγγείλει την απέλαση των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και την κατασκευή τείχους στη συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Η σχολική περιφέρεια στο Σιάτλ, από την πλευρά της εκτιμά ότι περίπου 5.000 μαθητές από 20 γυμνάσια κι άλλα σχολεία συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις.

 


σχετικα αρθρα