Στην ελληνική οικονομία αναφέρεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, κάνοντας λόγο για μια πορεία για γερά νεύρα.

«Οι ελληνικές μετοχές τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης προσέφεραν λίγες χαρές στους επενδυτές. Αλλά τώρα τουλάχιστον όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία διαγράφεται μια αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να φέρει νέο αέρα και στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Η οικονομία αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει και το εδώ και πολύ καιρό στάσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σημειώνει επιτέλους προόδους. Για Grexit δεν κάνει κανείς πλέον λόγο και ακόμα και η νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει τουλάχιστον μια ελληνική μετοχή», γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Και η εφημερίδα εξηγεί: «Ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Ακόμα δεν ξέρει κανείς εάν ο μελλοντικός πρόεδρος θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά το σχέδιο εξάπτει ήδη τη φαντασία των επενδυτών στην Αθήνα. Η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιμέντων, Τitan, αυξήθηκε μετά τις αμερικανικές εκλογές πάνω από 8%. Καμία άλλη ελληνική μετοχή δεν επωφελήθηκε περισσότερο από τη νίκη του Τραμπ. Με τη θυγατρική του Titan America η επιχείρηση βρίσκεται σε καλό δρόμο εάν ο νέος πρόεδρος υλοποιήσει το πρόγραμμα υποδομών και οι αναλυτές συνιστούν την αγορά της μετοχής».

Για αιφνιδιαστική ανάπτυξη στην Ελλάδα κάνει λόγο στις οικονομικές της σελίδες και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμψε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι.