current views are: 11

15 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν

Οι κοινές προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και η επίλυση της πολεμικής κρίσης στη Συρία, κυριάρχησαν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δημοσίευση 09:50’

Οι κοινές προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και η επίλυση της πολεμικής κρίσης στη Συρία, κυριάρχησαν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι κοινές προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και η επίλυση της πολεμικής κρίσης στη Συρία, κυριάρχησαν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζει η εφημερίδα “The Washington Post” τονίζοντας ότι συμφωνήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας για προσωπική συνάντηση των δύο αντρών.

Τόσο ο Τραμπ, όσο κι ο Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους.

Παράλληλα, αναγνώρισαν ότι το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ είναι “μη ικανοποιητικό,” ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη προσπάθεια βελτίωσης τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Το μεταβατικό γραφείο της διακυβέρνησης Τραμπ ανέφερε αργότερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε προκειμένου να συγχαρεί το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ τονίζοντας ότι συζητήθηκαν κοινές απειλές και προκλήσεις, όπως επίσης και “θέματα στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας,” αλλά και μακροχρόνια ζητήματα διμερών σχέσεων.

Τα θετικά σχόλια του Τραμπ για τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκάλεσαν την άσκηση κριτικής από ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμερικανικών αμυντικών δαπανών και βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία, αλλά και τη Συρία.

Παράλληλα, οι κινήσεις προσέγγισης της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μέτωπο σύγκρουσης στις σχέσεις του Τραμπ με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου τόσο στρατιωτικοί, όσο και πολιτικοί κύκλοι εναντιώθηκαν σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, εκτιμά η εφημερίδα “The Washington Post.”


σχετικα αρθρα