Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων επέλεξαν και πάλι τον Πολ Ράιαν ως υποψήφιό τους για την προεδρία του σώματος.

Ο 46χρονος Ράιαν επελέγη ομόφωνα από τους βουλευτές. Η εκλογή του προέδρου του σώματος θα γίνει τον Ιανουάριο, από όλους τους βουλευτές, Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, οι διαφωνίες εντός του κόμματος οδήγησαν στην αναβολή της εκλογής του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις 30 Νοεμβρίου. Σήμερα, επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι η 76χρονη Νάνσι Πελόζι, όμως ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο 43χρονος Τιμ Ράιαν, ενδέχεται να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της.

Ο Πολ Ράιαν, ο οποίος είχε κρατήσει αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν είχε διστάσει να τον επικρίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, μιλάει τώρα για συνεργασία και επαινεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

"Το 70% των Αμερικανών είπαν ότι η Αμερική είχε πάρει λάθος δρόμο. Μας είπαν να πάρουμε ένα νέο δρόμο, έναν καλύτερο δρόμο. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να μην κοιτάζουμε προς τα πίσω αλλά μπροστά" είπε ο Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί."Ο εκλεγμένος πρόεδρος και εγώ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Μιλώ με τον Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν καθημερινά", πρόσθεσε.