Μια ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για το BBC, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μεταδίδει νέα προγράμματα στη Βόρεια Κορέα, ως μέρος της μεγαλύτερης επέκτασής του από το 1940. 

Σύμφωνα με τον Gaurdian, τα Κορεάτικα είναι μια από τις γλώσσες στις οποίες θα μεταδίδει τα BBC, προκειμένου να διπλασιάσσει τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, σε 500 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, μέχρι το 2022. 

Αυτό το σχέδιο βέβαια έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, καθώς κάποιες χώρες μπορεί να μην δεχθούν την προσφορά του BBC για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά και της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια του BBC, τα οποία επικεντρώνονται στην δημοκρατία και στην ελευθερία του Τύπου έρχονται να ''χτυπήσουν'' τους ανταγωνιστές Al Jazeera και RToday, που έχουν, ήδη, επεκταθεί στην Μεγάλη Βρετανία. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του καναλιού Τόνι Χολ, ''πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για το BBC, που είναι το ''μαργαριτάρι'' στο στέμμα της Βρετανίας. Το όραμά μου έχει να κάνει ένα ανεξάρτητο, εξωστρεφές BBC, το οποίο θα προσφέρει αντικειμενική δημοσιογραφία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο''.