current views are: 13

16 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:29

Και ο Μακρόν υποψήφιος για στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας

Και επίσημα υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Δημοσίευση 10:29’

Και επίσημα υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Και επίσημα υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαι έτοιμος. Γι΄αυτό είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, διότι πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε», δήλωσε ο Κ. Μακρόν.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», είπε, «με σύνθημα την ελπίδα» και στόχο την «έξοδο από το (πολιτικό) στάτους κβο» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μίας νέας εποχής».

«Η χώρα μας δεν απέτυχε και το γνωρίζει, το αισθάνεται και εκεί γεννιέται το διαζύγιο ανάμεσα σε κυβερνώμενους και κυβερνώντες…Η Γαλλία είναι παγιδευμένη από τους κορπορατισμούς και δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των υποσχέσεών της…Δεν μπορούμε να προτείνουμε απλώς την επιδιόρθωση ή την αναπροσαρμογή του μοντέλου μας…το πολιτικό μας σύστημα είναι παγιδευμένο, δεν κατηγορώ κανέναν, δεν μιλώ για αιρετούς…αλλά οι πολιτικοί μηχανισμοί παραλύουν την ικανότητά μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είδα από μέσα την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος …αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μου. Αυτό το σύστημα το αρνούμαι… πιστεύω σε αυτήν την δημοκρατική επανάσταση, αυτήν που ετοιμάσαμε εδώ και μήνες με το “Εμπρός”», είπε κατά την ομιλία του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τον αποκαλούν «Μότσαρτ των Ηλυσίων», δεν έχει εκλεγεί ποτέ, είναι λάτρης της φιλοσοφίας, πιανίστας, ικανός χορευτής, πρώην τραπεζίτης, πλούσιος και παντρεμένος με μια γυναίκα 20 χρόνια μεγαλύτερη του που υπήρξε καθηγήτριά του στο λύκειο.

Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1977. Γιος γιατρών, έχει στο βιογραφικό του ζηλευτές σπουδές γλωσσολογίας, κοινωνικών επιστημών και φιλοσοφίας με την οποία είναι παθιασμένος. Μάλιστα για ένα διάστημα εργάστηκε ως βοηθός του σπουδαίου φιλοσόφου Πολ Ρικέρ. Έχει επίσης μουσική παιδεία: είναι πιανίστας και ξέρει να χορεύει- τουλάχιστον τανγκό- ενώ φέρεται να διακρίνεται και για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.

Λέγεται ότι πάντα ένιωθε έλξη για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία και γι’ αυτό υπήρξε περισσότερο φίλος με τους καθηγητές του παρά με τους συμφοιτητές του. Εξ’ ου και ο έρωτάς του για την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιέ– καθηγήτριά του (γαλλικών) στο λύκειο Henri-IV- την οποία παντρεύτηκε το 2007. 

 


σχετικα αρθρα