Σάλο έχει προκαλέσει το πανάκριβο, χρυσό βραχιόλι, που φόρεσε η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τις εκλογές.

Ειδικότερα, η Ιβάνκα Τραμπ επέλεξε να φορέσει ένα βραχιόλι, αξίας 10.800 δολαρίων, το οποίο ήταν μάλιστα από τη δική της κολεξιόν, με αποτέλεσμα πολλοί να την κατηγορήσουν για «γκρίζα» διαφήμιση.

Η 35χρονη επιχειρηματίας φορούσε το διαμαντοστόλιστο βραχιόλι με τρόπο που να είναι εμφανές σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής σε ώρα υψηλής τηλεθέασης και την παρακολούθησαν περί τα 20 εκατομμύρια τηλεθεατές.  

Αμέσως μετά η εταιρεία κοσμημάτων της φρόντισε να στείλει μέσω των social media μία «κατεπείγουσα ενημέρωση για το στιλ», προωθώντας το βραχιόλι που φορούσε η Ιβάνκα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το «αγαπημένο βραχιόλι της Ιβάνκα», όπως ανέφερε, ένα βραχιόλι που  ανήκει στη συλλογή “Metropolitan”...  

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι δεν είδαν και με τόσο καλό μάτι αυτή την ενημέρωση. «Να που ήδη συμβαίνει: η οικογένεια Τραμπ βλέπει την προεδρία ως ευκαιρία για marketing», έγραψε στο twitter ο Έρικ Λίπτον των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Η επικεφαλής της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας κοσμημάτων της Ιβάνκα Τραμπ, δήλωσε σύμφωνα με το CNN ότι «ένας συνεργάτης του τμήματος marketing, που είχε καλές προθέσεις» έστειλε το e-mail ακολουθώντας τη συνήθη σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασία.

Ο συνεργάτης αυτός, είπε η Άμπιγκεηλ Κλεμ, θα πρέπει τώρα να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, που δημιούργησε η νίκη του Τραμπ στις εκλογές «όπως και πολλοί άλλοι εξ' ημών»...