current views are: 11

17 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση02:35

Ποιος είναι ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο;

Η συγκεκριμένη λεωφόρος στις ΗΠΑ έχει μέσο ενοίκιο 29.065 ευρώ/τ.μ. και βρίσκεται στην κορυφή για 3η συνεχόμενη χρονιά. 

Δημοσίευση 02:35’

Η συγκεκριμένη λεωφόρος στις ΗΠΑ έχει μέσο ενοίκιο 29.065 ευρώ/τ.μ. και βρίσκεται στην κορυφή για 3η συνεχόμενη χρονιά. 

Η 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά η ακριβότερη εμπορική αρτηρία στον κόσμο, ενώ ακολουθούν η Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ, και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, σύμφωνα με μελέτη του μεσιτικού γραφείου Cushman and Wakefield.

Ο διάσημος νεοϋορκέζικος δρόμος είχε πάρει την πρωτιά από τον αντίζηλό του στο Χονγκ Κονγκ το 2014 ύστερα από δύο χρόνια παραμονής της ασιατικής αρτηρίας στην πρώτη θέση.

Οι δύο συνοικίες παραμένουν μακράν οι πρώτες, με τη μέση τιμή των ενοικίων να είναι αντίστοιχα 29.065 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο για τη Νέα Υόρκη (δηλαδή περίπου 27.000 ευρώ, σύμφωνα με την παρούσα ισοτιμία) και 27.884 δολάρια/τ.μ για το Χονγκ Κονγκ.

Οι αξίες μίσθωσης στις δύο πόλεις είναι διπλάσιες σε σχέση με αυτές σε άλλους κεντρικούς δρόμους παντού αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσιτικό γραφείο με την ευκαιρία της Mapic, της διεθνούς έκθεσης για την αγορά ακινήτων που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στις Κάννες.

Οι δύο πόλεις παρουσιάζουν ωστόσο φέτος μια υποχώρηση, καθώς οι μεγάλες διεθνείς εταιρίες προχωρούν σε εξορθολογισμό των δικτύων τους προς όφελος των ιστοσελίδων τους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η 5η λεωφόρος σημείωσε επίσης μείωση 14% στα εμπορικά μισθώματα σε σχέση με το 2015. Είναι η πρώτη φορά από το τέλος της οικονομικής κρίσης που η νεοϋρκέζικη εμπορική αρτηρία παρουσιάζει μια τέτοια πτώση, υπογραμμίζει το Cushman and Wakefield που προβλέπει ότι η τάση θα συνεχιστεί το 2017.

Αιτία: Τα εμπορικά σήματα και οι διανομείς που είναι εισηγμένοι στη Γουόλ Στριτ ωθούνται από τις αγορές σε έναν αγώνα δρόμου για κέρδη, που τους ωθεί να κλείσουν τα λιγότερο “προσοδοφόρα” καταστήματά τους, μια τάση που πλήττει τις περισσότερες μεγάλες εμπορικές αρτηρίες στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Νέα Υόρκη γνωρίζει μια περίοδο χαμηλότερης ζήτησης προβεβλημένων εμπορικών σημάτων σε σημεία πώλησης “flagship”, αυτά τα εμβληματικά καταστήματα με τις μεγαλύτερες επιφάνειες και τα υψηλότερα ενοίκια.

Στο Χονγκ Κονγκ, μαζί με τον αντίκτυπο της οικονομικής επιβράδυνσης, ο ανταγωνισμός του ηλεκτρονικού εμπορίου –που είναι κυρίως ανεπτυγμένος στην Κίνα– οδηγούν τους διανομείς και τα εμπορικά σήματα να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τη στρατηγική τους της εγκαθίδρυσης των επιχειρήσεών τους. Τα ενοίκια στο Κόζγουέι Μπέι έχουν μείωση 15% φέτος, μετά τη μείωση 12% πέρυσι.

Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι διατηρούν την τρίτη θέση παγκοσμίως και την πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η μέση τιμή των ενοικίων κυμαίνεται στα 13.255 δολάρια/τ.μ. (περίπου 12.300 ευρώ).

Το ποσό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με πέρυσι, παρά τη μείωση των τουριστών και των ποσών δαπανώνται κατά μέσο όρο στην διάσημη παρισινή λεωφόρο, κυρίως μετά τις επιθέσεις που έπληξαν τη Γαλλία.


σχετικα αρθρα