Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εκλογική της ήττα την περασμένη εβδομάδα από τον Ντόναλντ Τραμπ, έκανε χθες η Χίλαρι Κλίντον, προκαλώντας τους υποστηρικτές της να συνεχίσουν τον αγώνα για μια χώρα «αισιόδοξη, χωρίς αποκλεισμούς και με μεγάλη καρδιά».

«Θα παραδεχτώ πως το να έρθω εδώ απόψε, δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για μένα» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στο κοινό στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με δημοσίευμα του "Guardian".

 «Υπήρξαν μερικές φορές την περασμένη εβδομάδα, που το μόνο που ήθελα ήταν να χαλαρώσω με ένα καλό βιβλίο ή με τα σκυλιά μας και δεν ήθελα να φύγω ξανά από το σπίτι» αποκάλυψε στην ομιλία της. 

 

«Ξέρω πως κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, πολλοί άνθρωποι θα αναρωτήθηκαν αν η Αμερική είναι η χώρα που νομίζαμε ότι ήταν» δήλωσε η Κλίντον.

«Ακούστε με όμως: η Αμερική αξίζει τα πάντα. Τα παιδιά μας αξίζουν τον κόπο. Πιστέψτε στη χώρα μας και παλέψτε για τις αξίες μας και μην τα παρατήσετε ποτέ. Ξέρω ότι πολλές φορές μπορεί να νιώθετε απαίσια, πιστέψτε με, το ξέρω. Αλλά ξέρω επίσης πως αξίζει τον κόπο» συμπλήρωσε.