current views are: 6

17 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:31

Τραμπ: Μόνο εγώ ξέρω τους «εκλεκτούς» για την κυβέρνηση – Κλυδωνισμοί στο επιτελείο του

Με απανωτά tweets επιχειρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να «περιορίσει» τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, περί οξύτατων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του επιτελείου του

Δημοσίευση 08:31’

Με απανωτά tweets επιχειρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να «περιορίσει» τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, περί οξύτατων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του επιτελείου του

Με απανωτά tweets επιχειρεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να «περιορίσει» τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, περί οξύτατων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του επιτελείου του, σχετικά  με τον σχηματισμό της κυβέρνησής του.

«Εξελίσσεται μια πολύ οργανωμένη διαδικασία καθώς παίρνω αποφάσεις για την κυβέρνηση και πολλές άλλες θέσεις της διοίκησης. Μόνο εγώ γνωρίζω τα ονόματα των επικρατέστερων», αναφέρει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος.

Με αυτό τον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί, επίσης,  να βάλει «φρένο» και στην ονοματολογία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Με άλλο μήνυμά του στο Twitter, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος διέψευσε δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει ζητήσει πρόσβαση των παιδιών του σε υψηλής διαβάθμισης απόρρητα έγγραφα, κάτι που υπονοούσε ότι τους προόριζε για κυβερνητικά αξιώματα.

Κλυδωνισμοί στο επιτελείο του 

Δύο μέλη της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα εθνικής ασφάλειας παραιτήθηκαν.  Πρόκειται για τον Μάικ Ρότζερς, πρώην επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, και τον Μάθιου Φρίντμαν, διευθυντή μη κυβερνητικής οργάνωσης με διεθνείς δραστηριότητες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει σαφείς οι λόγοι.

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ μένει κλεισμένος στον πύργο του στο Μανχάταν, όπου έχει εξαντλητικές συνεργασίες με τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το NBC κι η Huffington Post υποστηρίζουν ότι η έξοδος του Ρότζερς κάθε άλλο παρά εθελούσια ήταν.

Αντιπαράθεση με τους New York Times

Την Τετάρτη άρχισε ενός είδους αντιπαράθεση μεταξύ του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της εφημερίδας New York Times​, με αφορμή ένα δημοσίευμα που αναφερόταν στην απόλυση του επικεφαλής της επιχείρησης «μετάβασης», όπως την ονομάζουν, του μεγαλοεπιχειρηματία στο νέο του ρόλο.

Όπως ανέφερε ο μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός, απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, πρώην δικαστής και άλλοτε σύμβουλος και του Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ως αιτία της απομάκρυνσης, του ήταν η αποτυχία της αποστολής μετάβασης, καθώς οι επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα με παράγοντες και ξένους ηγέτες, δεν είναι αρκετές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, γράφοντας πως οι New York Times κάνουν λάθος και πως η επιχείρηση προχωρά σε πολύ καλό επίπεδο, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις και επαφές με ξένους ηγέτες, αλλά και κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών.


σχετικα αρθρα