current views are: 8

17 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:29

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επαναφέρει υποψίες για το θάνατο του Αραφάτ

«Συνεχίζεται η έρευνα  σχετικά με τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ» είπε ο Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κράτους, Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας σε τελετή μνήμης στη Ραμάλα.

Δημοσίευση 11:29’

«Συνεχίζεται η έρευνα  σχετικά με τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ» είπε ο Πρόεδρος του Παλαιστινιακού Κράτους, Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας σε τελετή μνήμης στη Ραμάλα.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα υπο του Κινήματος της Φαταχ με αφορμή την 12η επέτειο του θανάτου Γιασέρ Αραφάτ τόνισε ότι «συνεχίζονται ακόμα οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου του Αραφάτ».

«Εγώ προσωπικά γνωρίζω ποιος είναι ο δολοφόνος. Αλλά η δική μου μαρτυρία δεν αρκεί για την αποκάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου. Η Διερευνητική Επιτροπή πρέπει να ξεκαθαρίσει και να καθορίσει ολες τις λεπτομέρειες. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τους δολοφόνους και τους δράστες και θα σας σοκάρει το αποτέλεσμα της έρευνας» δήλωσε ο Αμπάς. 

Ο Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά, εμφανίζοντας συμπτώματα διάρροιας, στομαχόπονους και ζαλάδες. 

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ, το οποίο αρνήθηκε κάτι τέτοιο. 

Τον Ιούλιο του 2012 η Σούχα Αραφάτ κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για τη δολοφονία του συζύγου της αφού εντοπίστηκε ραδιενεργό πολώνιο σε προσωπικά αντικείμενα του συζύγου της. Με αφορμή αυτήν την αποκάλυψη διατάχθηκε η εκταφή της σορού του Αραφάτ, κάτι που έγινε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.


σχετικα αρθρα