current views are: 5

17 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:30

Συρία: 25 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Δημοσίευση 15:30’

Τουλάχιστον 25 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς από αέρος και από το πυροβολικό που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς εναντίον ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για την τρίτη ημέρα των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπίου έπειτα από διακοπή ενός μήνα.

“Από σήμερα το πρωί, ο απολογισμός των βομβαρδισμών ανήλθε στους 25 θανάτους”, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε τον ήχο από τη ρίψη βαρελιών με εκρηκτικά από τις 10 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Ο ανταποκριτής του πρακτορείου μετέβη στη συνοικία Μπαμπ αλ-Νάιραμπ όπου μια επιδρομή έπληξε ένα κέντρο της ομάδας διάσωσης στην περιοχή αυτή με την επωνυμία Λευκά Κράνη. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι βομβαρδισμοί έπληξαν τουλάχιστον έξι συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Συνολικά 65 άμαχοι, περιλαμβανομένων και εκείνων που σκοτώθηκαν σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους μετά την επανάληψη των βομβαρδισμών.

Νωρίτερα, μια ισλαμιστική ανταρτική οργάνωση στη Συρία έκανε λόγο για τον θάνατο 25 ανθρώπων –αμάχων και μαχητών– σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σήμερα εναντίον της έδρας της στην Αζάζ, προπύργιο των εξεγερμένων στην επαρχία του Χαλεπίου.

“Η επίθεση προκάλεσε 25 θανάτους μεταξύ των μαχητών μας, και αμάχων. Ο τρόπος λειτουργίας είναι εκείνος του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος). Φέρει το αποτύπωμά του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιάσερ αλ-Γιούσεφ, αξιωματούχος της οργάνωσης Νουρεντίν Ζίνκι. Φωτογραφίες που έστειλε στους δημοσιογράφους η οργάνωση αυτή, η οποία λειτουργεί κυρίως στην επαρχία του Χαλεπίου, δείχνει πτώματα σε σακούλες για νεκρούς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την επίθεση εναντίον μιας αποθήκης του στρατού από αυτή την ανταρτική οργάνωση, κάνοντας λόγο για τον θάνατο δέκα μαχητών και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.


σχετικα αρθρα