Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του γραφείου του Τραμπ χθες.

Ο Φλιν, ο οποίος συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μερικά από τα μέλη της ομάδας μετάβασης του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να αρχίσουν να συνεργάζονται με αξιωματούχους σε ορισμένες υπηρεσίες της κυβέρνησης, καθώς προετοιμάζουν την νέα κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

"Η ομάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου έχει τώρα ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε μια αρχική ομάδα διαπιστευμένων ατόμων να ξεκινήσει να λαμβάνει ενημερώσεις και άλλα υλικά από τις ομάδες μετάβασής μας σε επιλεγμένες υπηρεσίες, σε όλο το εύρος της κυβέρνησης", είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπράντι Χοφίν σε δήλωσή της.

Πρόσθεσε επίσης ότι "αναμένουμε να λάβουμε επιπλέον ονόματα για ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών από την ομάδα του νεοεκλεγέντος προέδρου καθώς συνεχίζει η εργασία της μετάβασης, και θα εξυπηρετήσουμε αυτές τις αιτήσεις σε κυλιόμενη βάση".

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες μέσω του εκπροσώπου του Πίτερ Κουκ ότι η ομάδα μετάβασης του Τραμπ αναμένεται να λάβει την πρώτη ενημέρωσή της από το υπουργείο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Κουκ είπε ότι η ομάδα του Τραμπ ήρθε σε επαφή με τον Πεντάγωνο "πριν από λίγο για να προγραμματίσει τις πρώτες ενημερώσεις".

"Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός (Ας) Κάρτερ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε να υπάρξει μια ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.