Πολλά δημοσιεύματα στην Αμερική αμέσως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκαν για τον πολύ σημαντικό ρόλο της κόρης του Ιβάνκα στην προεκλογική του εκστρατεία.

Τώρα, λίγες ημέρες μετά, αρχίζουν να καταδεικνύουν και την ιδιαίτερη συμβολή του γαμπρού του, συζύγου της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ, στο να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.

Παρότι είχε στο ενεργητικό του μια ''κακή στιγμή'' απολύοντας τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει, Κρις Κρίστι, ο Κούσνερ, από εβραϊκή οικογένεια μεσιτών ενός ακριβού προαστίου της Νέας Υόρκης, κατάφερε και έγινε ένας από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Παντρεμένος από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας με την Ιβάνκα Τραμπ, η οποία ασπάστηκε για χάρη του τον Ιουδαϊσμό, ο Κάσνερ κατάφερε γρήγορα να γίνει άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Τραμπ, τόσο πολύ που κάποιοι έλεγαν ότι ίσως τον τοποθετήσει σε θέση στον Λευκό Οίκο. 

Απόφοιτος του Harvard, είχε καταφέρει, ήδη, από τα φοιτητικά του χρόνια να συνεχίσει την παράδοση της οικογενείας του στα ακίνητα, αν και οι... κακές γλώσσες έλεγαν ότι, όσο και να προσπαθήσει, δεν θα φτάσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πεθερού του.

Οπαδός του JFK, του οποίου φωτογραφίες έχει και στο γραφείο του, ο Κούσνερ μάλλον δεν κρύβει τις πολιτικές φιλοδοξίες του, που πιθανόν να εκδηλωθούν τα επόμενα χρόνια...