Η σαουδαραβική αστυνομία συνέλαβε πέντε γυναίκες επειδή αψήφησαν την απαγόρευση να οδηγούν οι γυναίκες στο βασίλειο, δήλωσε σήμερα η ακτιβίστρια Ιμάν αλ Ναφτζάν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μόνον μία.
"Όλες οι περιπτώσεις ήταν στην Τζέντα και εκπλαγήκαμε πράγματι που το ακούσαμε αυτό επειδή δεν συνέβαινε πριν", σημείωσε η Ιμάν αλ Ναφτζάν. Οι αρχές επέτρεψαν, όπως φαίνεται, αυτόν το μήνα σε δεκάδες γυναίκες να οδηγήσουν.

Αυτές οδήγησαν αψηφώντας την απαγόρευση, ανταποκρινόμενες στο σχετικό κάλεσμα οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των "Women2Drive" και "Women's Right to Drive in KSA". Πολλές γυναίκες ανέβασαν επίσης στο Ίντερνετ βίντεο που τις έδειχναν να οδηγούν.

Αξιωματούχος της αστυνομίας στη Τζέντα δήλωσε ότι μόνον μια γυναίκα, που οδηγούσε μαζί με τον αδελφό της στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας, συνελήφθη.

"Εγώ γνωρίζω μόνον γι' αυτήν τη μία περίπτωση, για τις υπόλοιπες δεν γνωρίζω τίποτε", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Μολονότι κανένας γραπτός νόμος δεν απαγορεύει στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία να οδηγούν, το βασίλειο δεν εκδίδει άδειες οδήγησης για τις γυναίκες, απαγορεύοντας στην πράξη την οδήγηση στις γυναίκες.