current views are: 17

20 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:58

Τα αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε που έχουν δημοπρατηθεί στο παρελθόν (Φωτό)

Ήταν το σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’50 και σίγουρα η γυναίκα που πόθησαν πολλοί. Από ένα ρολόι με διαμάντια έως ένα κατακόκκινο κραγιόν, οι φαν της θρυλικής σταρ έχουν αποκτήσει κατά καιρούς «κομμάτια» από τη ζωή της. 

Δημοσίευση 08:58’

Ήταν το σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’50 και σίγουρα η γυναίκα που πόθησαν πολλοί. Από ένα ρολόι με διαμάντια έως ένα κατακόκκινο κραγιόν, οι φαν της θρυλικής σταρ έχουν αποκτήσει κατά καιρούς «κομμάτια» από τη ζωή της. 

Ήταν το σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ’50 και σίγουρα η γυναίκα που πόθησαν πολλοί. Από ένα ρολόι με διαμάντια έως ένα κατακόκκινο κραγιόν, οι φαν της θρυλικής σταρ έχουν αποκτήσει κατά καιρούς «κομμάτια» από τη ζωή της. 

Πολλά από αυτά τα προσωπικά αντικείμενα της Μονρόε έχουν παραμείνει ανέπαφα, ακριβώς όπως τα άφησε η ηθοποιός την ημέρα του θανάτου της από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το 1962, σε ηλικία 36 ετών.

Το θρυλικό φόρεμα που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε τη βραδιά των 45ων γενεθλίων του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι όπου τραγούδησε τόσο λάγνα “Happy Birthday Mr. President” πωλήθηκε 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία την Πέμπτη το βράδυ στο κοσμοπολίτικο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες, πολύ περισσότερο από τα δύο με τρία εκατ. δολάρια που εκτιμούσε ο οίκος Julien’s Auctions.

Το φόρεμα πωλήθηκε σε μια πρώτη δημοπρασία το 1999 στον πλούσιο επιχειρηματία Martin Zweig αντί 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων. Η επιτυχία του φορέματος είναι τέτοια που ένα απλό σκίτσο του από τον σχεδιαστή του Bob Mackie πωλήθηκε 10.000 δολάρια.

Η ιστορία θέλει το φόρεμα να ράφτηκε κυριολεκτικά πάνω στην ηθοποιό, καθώς στόχος ήταν να είναι όσο πιο στενό γίνεται. Αυτό ήταν και που προκάλεσε την καθυστέρηση της διάσημης σταρ εκείνη τη βραδιά, που άργησε να φτάσει γι’ αυτόν τον λόγο. 

Ωστόσο, τιμή ρεκόρ για πώληση φορέματος της Μέριλιν παραμένουν τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε προς πενταετίας ο αγοραστής του φορέματος της Αμερικανίδας σταρ στη σκηνή της ταινίας “Επτά χρόνια Φαγούρα”, όπου η ηθοποιός, όρθια πάνω σε έναν αεραγωγό, προσπαθεί να συγκρατήσει το φόρεμά της που το φυσά ο αέρας.

Εκτός από το «φόρεμα του μετρό» στην δημοπρασία της Reynolds, πουλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 ένα άλλο ρούχο της Μέριλιν από την ταινία «Gentlemen Prefer Blondes». 

 

 


σχετικα αρθρα