current views are: 11

18 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:46

Τα υπερσυντηρητικά “γεράκια” που επιλέγει ο Ντόναλντ Τραμπ

H ομάδα που φαίνεται να φτιάχνει ο Ντόναλντ Τραμπ, για να στελεχώσει βασικές θέσεις της διακυβέρνησης του, σίγουρα δεν φημίζεται για τις προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες της:  Ο Τζεφ Σέσιονς υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μάικ Πόμπεο αρχηγός της CIA, ο Μάικλ Φλιν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο.

Δημοσίευση 19:46’

H ομάδα που φαίνεται να φτιάχνει ο Ντόναλντ Τραμπ, για να στελεχώσει βασικές θέσεις της διακυβέρνησης του, σίγουρα δεν φημίζεται για τις προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες της:  Ο Τζεφ Σέσιονς υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μάικ Πόμπεο αρχηγός της CIA, ο Μάικλ Φλιν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο.

H ομάδα που φαίνεται να φτιάχνει ο Ντόναλντ Τραμπ, για να στελεχώσει βασικές θέσεις της διακυβέρνησης του, σίγουρα δεν φημίζεται για τις προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες της:  Ο Τζεφ Σέσιονς υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μάικ Πόμπεο αρχηγός της CIA, ο Μάικλ Φλιν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο.

Μάικ Πομπέο 

O Mάικ Πομπέο, που προαλειφεται για την ηγεσία της CIA, με ό,τι αυτό σημαίνει, είναι γνωστός για τις θέσεις για την οπλοκατοχή, αλλά και για εκείνες υπέρ απαγόρευσης των αμβλώσεων (εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που κινδυνεύει η μητέρα. Είναι  ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Κάνσας, μέλος του Tea Party και ισόβιο μέλος του Εθνικού Συνδέσμου Όπλων (NRA) που είναι ενάντια στα μέτρα περιορισμού της οπλοκατοχής.

Ψήφισε κατά της ανανέωσης του νόμου κατά τις βίας στις γυναίκες και ενάντια  στο κλείσιμο της φυλακής στο Γκουαντάναμο.  Είχε υποστηρίξει, αρχικά, για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τον Μάρκο Ρούμπιο  

Τζεφ Σέσιονς 

«Είμαστε πεπεισμένοι πως η επιλογή του Τζ.Σέσιονς θα επικυρωθεί από τη Γερουσία» είπε ο, Τζέισον Μίλερ από το επιτελείο του Τραμπ. Ο Τζεφ Σέσιονς έχει επιλεγεί για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. O Σέσιονς, ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αλαμπάμα. Το 1986 είχε χάσει τη θέση του ομοσπανδιακού δικαστή γιατί οι απόψεις του χαρακτηρίστηκαν υπερσυντηρητικές και ρατσιστικές.

Είχε χαρακτηρίσει  «κομμουνιστικές»  και «αντιαμερικανικές» οργανώσεις για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων. Είναι μέλος της επιτροπής της Γερουσίας για ζητήματα Δικαιοσύνης Είχε συνταχθεί με τον Τραμπ από την αρχή.  Αφροαμερικανός δικαστής υποστηρίξει ότι ο Σέσιονς είχε εκφραστεί θετικά για την Κου Κλουξ Κλάν.

Mάικλ Φλίν 

Ο  Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με στέλεχος του γραφείου του Τραμπ. Είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμυνας (DIA) των ΗΠΑ. Αρθρογράφησε, αποθεώνοντας τον Ταγίπ Ερντογάν, υπέρ της έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία. Στο ίδιο άρθρο άσκησε κριτική στην πολιτική του Μπάρακ Ομπάμα με την Τουρκία. Ο Φλιν θεωρεί την Τουρκία χώρα εξαιρετικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.  Φέρεται ως λομπίστας της Τουρκίας. Έχει ιδρύσει εταιρεία συμβούλων, που συνεργάζεται με τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος είναι από το στενό περιβάλλον του Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Τουρκίας. 

 

 


σχετικα αρθρα