Σε φιλικό διακανονισμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη και πρώην φοιτητές του «πανεπιστημίου Τραμπ», προχώρησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρός των ΗΠΑ, και θα καταβάλει το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων σε όσους προσέφυγαν εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Με τη συμφωνία αυτή μπαίνει τέλος σε τρεις ομαδικές αγωγές, καθώς και τη δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν.

Με την καταβολή αποζημίωσης, ο επιχειρηματίας αποφεύγει τις δίκες. Η πρώτη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, όμως ο δικηγόρος του Τραμπ είχε ήδη ζητήσει αναβολή με το σκεπτικό ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να διακόψει την προετοιμασία για την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου.

Σε βάρος του Τραμπ είχαν προσφύγει ομαδικά πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ» που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν. Πλήρωσαν έως και 35.000 δολάρια ο καθένας για δίδακτρα αλλά ποτέ δεν έλαβαν τις υπηρεσίες που υπόσχονταν τα φυλλάδια προώθησης της σχολής, η οποία λειτουργούσε από το 2005 μέχρι το 2011. Επιπλέον, το «Πανεπιστήμιο» δεν χορηγούσε αναγνωρισμένα πτυχία.

Όταν στράφηκε εναντίον του Τραμπ, το 2013, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν τον κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε τους σκληρά εργαζόμενους Νεοϋορκέζους».

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωνε ότι δεν φοβάται τη δίκη γιατί έτσι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του.

Όμως την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του άφησε να εννοηθεί ότι ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού. «Όπως λέει εδώ και καιρό, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν ήταν πάντα ανοιχτός στην πιθανότητα ενός φιλικού διακανονισμού που θα επέτρεπε να αποζημιωθούν δίκαια τα πολλά θύματα του πανεπιστημίου Τραμπ, που περιμένουν εδώ και χρόνια να μπει ένα τέλος στην υπόθεση» είπε εκπρόσωπος του εισαγγελέα, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει εάν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία.