Ένα απίστευτο φωτογραφικό ντοκουμέντο από αέρος κατόρθωσε να απαθανατίσει με το κινητό του ένας δημοσιογράφος του Reuters, στο οποίο φαίνεται ένα ελβετικό μαχητικό να παρενοχλεί ένα ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν πολιτικοί, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι, που μετέβαιναν στο Περού για να πάρουν μέρος στην Σύνοδο Κορυφής Ασίας Και Ειρηνικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι πιλότοι του ρωσικού αεροσκάφους αντιλήφθηκαν ότι ελβετικά μαχητικά βρέθηκαν ιδιαίτερα κοντά στο αεροπλάνο.

Τα ελβετικά μαχητικά παρέμειναν δίπλα στο ρωσικό επιβατικό μέχρι την στιγμή που εγκατέλειψε τον ελβετικό εναέριο χώρο.

Λιγό αργότερα, με ανακοίνωσή της η Ρωσική πρεσβεία στην Βέρνη αναφέρει ότι έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, ενώ ζήτησε εξηγήσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, με την τελευταία να απαντά ότι επρόκειτο για απλούς ελέγχους ρουτίνας.

Από την πλευρά του, το ελβετικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δύο  F / A-18s συνόδεψαν το ρωσικό αεροπλάνο για επτά λεπτά σε ελβετικό έδαφος.

Μίλησε, μάλιστα, για ελέγχους ρουτίνας, που πραγματοποιούνται περίπου 400 φορές το χρόνο για να ελεγχθεί η ταυτότητα των αεροπλάνων που ανήκουν σε ξένες κυβερνήσεις.