current views are: 6

20 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:49

Ανείπωτη η τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 117 οι νεκροί από εκτροχιασμό τρένου (Βίντεο και φωτό)

Τουλάχιστον 117 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δημοσίευση 06:49’

Τουλάχιστον 117 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τουλάχιστον 117 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σήμερα στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε όταν εκτροχιάστηκε, ανέφερε ένας αξιωματούχος στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε πως οι δυνάμεις αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών επιβλέπουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ειδησεογραφικό περιοδικό India Today, τόνισε πως οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για ανατροπή 14 αυτοκινηταµαξών.

 

 Οι επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό επιζώντων, παγιδευμένων μέσα στα κατεστραμμένα βαγόνια της υπεραταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε – Πάτνα είναι σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter: “Συντετριμμένος για την απώλεια ζωών που οφείλεται στον εκτροχιασμό της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτνα – Ιντόρε. Οι σκέψεις μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσευχές στους τραυματίες σε αυτό το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα”.

Όλα τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Τριάντα ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες και όπου είναι δυνατόν δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες μιας αμαξοστοιχίας που έχει γύρει από τη μια της πλευρά με ορισμένα βαγόνια να είναι τσαλακωμένα σαν χαρτί.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τί προκάλεσε τον εκτροχιασμό, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος πριν αυτοί βρεθούν στα τοιχώματα των βαγονιών. Ο Κρίσνα Κεσάβ που επέβαινε στο τρένο δήλωσε στο BBC: “Ξύπνησα από ένα ξαφνικό τράνταγμα γύρω στις 3 το πρωί. Αρκετά βαγόνια είχαν εκτροχιαστεί. Είδα πολλά πτώματα και τραυματίες”.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν σε δύο βαγόνια κοντά στη μηχανή του τρένου, τα οποία ανατράπηκαν και υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να κόψουν τα βαγόνια και να απεγκλωβίσουν επιζώντες. “Πολλοί επιβάτες είναι παγιδευμένοι”, δήλωσε αξιωματούχος των σιδηροδρόμων στο Νέο Δελχί.

Ο Μόντι δήλωσε ότι μίλησε με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σουρές Πραμπχού, ο οποίος “παρακολουθεί στενά την κατάσταση”. Στο Twitter, ο υπουργός έγραψε ότι: “θα ληφθούν τα αυστηρότερα δυνατόν μέτρα σε βάρος αυτών που ευθύνονται για το δυστύχημα“. Πρόσθεσε ότι θα αρχίσει αμέσως η διενέργεια έρευνας και θα δοθεί αποζημίωση στους “άτυχους επιβάτες που τραυματίστηκαν και στις οικογένειες των νεκρών”. Η κυβέρνηση θα δώσει 350.000 ρουπίες (5.133,43 δολάρια) στις οικογένειες των νεκρών, 50.000 ρουπίες στους βαριά τραυματίες και 25.000 ρουπίες σε αυτούς που φέρουν απλά τραύματα, διευκρίνισε.

 

 


σχετικα αρθρα