Σε πολλές συλλήψεις υπόπτων προχώρησε το Σαββατοκύριακο η γαλλική αστυνομία, αποτρέποντας στο «παρά πέντε» σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, συνελήφθησαν επτά άτομα γαλλικής, μαροκινής και αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 29 έως 37 ετών, από τους οποίους δύο στη Μασσαλία και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους στο Στρασβούργο.

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μίας τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των συλληφθέντων και στην εξακρίβωση αν η αποτραπείσα επίθεση ήταν έτσι συντονισμένη ώστε να πληγούν ταυτοχρόνως διαφορετικοί στόχοι στη γαλλική επικράτεια», σημείωσε ο κ. Καζνέβ.

Σημειώνεται πως μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο ανοίγει την Παρασκευή στο Στρασβούργο, ωστόσο ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν διευκρίνισε κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ποιος ήταν ο στόχος της τρομοκρατικής επίθεσης.