Τους λόγους για τους οποίους οι βουλγάρες πόρνες εγκαταλείπουν την Βουλγαρία για χώρες της Δυτικής Ευρώπης αλλά και την συνολική κατάσταση με την πορνεία στην γειτονική χώρα ανέλυσε σε μελέτη του ο καθηγητής του πανεπιστημίου «Κλίμεντ Οχρίντσκι» της Σόφιας Στόιτσο Στόιτσεφ.

Σε μια χώρα που το 2016 πάνω από το 80% των νέων θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα  δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι επαγγελματίες του ...αρχαιότερου επαγγέλματος στον κόσμο!

Σύμφωνα με την μελέτη του βούλγαρου επιστήμονα οι βουλγάρες ιερόδουλες του δρόμου εγκαταλείπουν την Βουλγαρία για χώρες της Δυτικής Ευρώπης όπως η ΟλλανδίαΓερμανία,το Βέλγιο!

Οι αιτίες;

Από το 2017 εκμηδενίσθηκαν οι περιορισμοί για τα ταξίδια των βούλγαρων στην Ευρώπη. Με αποτέλεσμα εκεί να μπορούν να ασκήσουν το ...επάγγελμα με καλύτερους όρους(αμοιβή, πιο φυσιολογικοί πελάτες, καλύτερη ασφάλεια την ώρα της ..δουλειάς!)

Αλλά όχι μόνο αυτό!

Με την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων στην Βουλγαρία δυσκολεύθηκε η πορνεία στους παλιούς και εύκολα προσβάσιμους δρόμους των φορτηγών!

Βέβαια η μελέτη δεν έμεινε μόνο σε αυτή την διαπίστωση. Εξέτασε συνολικά το θέμα της πορνείας στην Βουλγαρία!

Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία από τις πόρνες στην Βουλγαρία είναι 16-23 χρονών με καταγωγή από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και με την άγρα κοριτσιών από τους προαγωγούς να γίνεται όλο και πιο εύκολη!

Όσον αφορά τις ιερόδουλες που επιμένουν να μένουν στην Βουλγαρία εργάζονται σε διάφορες ...μορφές και για διαφορετικούς πελάτες με τιμές που να κυμαίνονται από 100-650 ευρώ την βραδιά.