Πέπλο μυστηρίου περιβάλλει την υπόθεση μιας έφηβης, άστεγης, που εντοπίστηκε στους δρόμους της Ρώμης. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν μιλά ιταλικά αλλά απαντά στα αγγλικά έχει φουντώσει τις φήμες για την ταυτότητά της.

Η ξανθιά κοπέλα, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 15 χρονών, έχει συγκεντρώσει την προσοχή πολλών Ιταλών, λόγω της ευγενικής συμπεριφοράς της και της ανικανότητά της να μιλά ιταλικά. Οι κάτοικοι της Ρώμης λένε ότι αρνείται να δεχτεί χρήματα και πως απαντά σε ερωτήσεις στα αγγλικά.

  

Οι χρήστες του διαδικτύου, λένε ότι μοιάζει αρκετά σε ορισμένα κορίτσια που έχουν εξαφανιστεί, όπως την Αμάντα Αντλέϊ, που απήχθη από το Μίτσιγκαν το 2008, την Μαρία – Μπριγκίτ Χένσελμαν, που εξαφανίστηκε από τη Γερμανία το 2008 αλλά και την Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε το 2007.

Από την πλευρά της, η αστυνομία της Ιταλίας έχει προσπαθήσει να αναγνωρίσει το κορίτσι που δεν έχει διαβατήριο, ταυτότητα ή κάποιο άλλο στοιχείο με το όνομά της σε αυτό.

Οι ντόπιοι ανέφεραν πως απαντά στο όνομα «Μαρία», αλλά η αστυνομία δηλώνει πως τους έχει δώσει διαφορετικά ονόματα.

Οι χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν τώρα να αναγνωρίσουν το κορίτσι προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τους δικούς της. Μάλιστα υπάρχει ολόκληρο άρθρο στην ιστοσελίδα «Missing Persons of America» αφιερωμένο στη «Μαρία».

  

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως μπορεί να είναι η Μαντλίν ΜακΚαν που θα είναι τώρα 13 ετών. Η Μαντλέν έχει ένα διακριτικό σημάδι στο μάτι της και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς αν πρόκειται γι’ αυτήν» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Το κορίτσι δεν φέρει προσωπικά αντικείμενα και φέρεται να φορά την ίδια φούστα, το ίδιο αδιάβροχο σακάκι και το ίδιο μαύρο παντελόνι εδώ και εβδομάδες.