Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε με ψήφισμά του που υιοθετήθηκε σήμερα να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών προκειμένου να συλληφθεί ο Γκόραν Χάτζιτς, ο τελευταίος καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ακόμη, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε την παράταση της θητείας των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) μέχρι το τέλος του 2012 ή μέχρι την ολοκλήρωση όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν.

Τα δεκαπέντε μέλη κράτη επιβεβαίωσαν εκ νέου ομόφωνα την ανάγκη "να ενταθεί η συνεργασία, ιδιαίτερα ανάμεσα στα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και να προσφερθεί στο ICTY κάθε αναγκαία βοήθεια, ειδικά για τη σύλληψη του Γκόραν Χάτζιτς" ανέφερε το ψήφισμα.

Ο Γκόραν Χάτζιτς, ο οποίος είναι λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό, κατηγορείται για την αιματηρή σφαγή στο νοσοκομείο του Βούκοβαρ στην Κροατία. Λίγο μετά από τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, ο γιος του Γκόραν Χάτζιτς, Σρέτσκο είχε δηλώσει ότι κανείς στην οικογένειά του δεν έχει δει τον πατέρα του και δεν έχει ακούσει νέα του από τις 31 Ιουλίου του 2004, όταν ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Κροατίας έφυγε από το σπίτι του στο Νόβι Σαντ, έπειτα από την έκδοση του κατηγορητηρίου εναντίον του.