«Ήταν σαν να ζώ στην Disneyland» ανέφερε ο γιος του Pablo Escobar σχετικά με την παιδική ηλικία του, μια ζωή μέσα στην πολυτέλεια, ενώ ο πατέρας του έμπορος ναρκωτικών έγινε ο πιο "περιζήτητος" καταζητούμενος σ όλο τον κόσμο.

Juan Pablo Escobar είναι ο μεγαλύτερος γιος του διαβόητου αφεντικού ναρκωτικών Pablo Escobar που σε ηλικία 7 χρόνων  δεν μπορούσε να καταλάβει ότι το επίθετο Escobar αντιστοιχούσε στον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών, που γέννησε η Κολομβία.

Έχοντας δραπετεύσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο κ.Escobar μιλά τώρα για τον πατέρα του. O ίδιος "ζούσε" μακριά από τις  εγκληματικές ενέργειες του πατέρα του και παρομοίαζε την παιδική του ζωή σαν ένα παραμύθι. "Ήταν σαν να ζω στην Disneyland" είπε.  Μεγάλωσε μένοντας σε πολυτελή σπίτια με πισίνες, γήπεδα τένις και ζώα της Αφρικής. Μας αποκαλύπτει πως ο Pablo Escobar ήταν ένας  "εραστής" των νέων gadgets και μηχανημάτων. Aγόραζε συχνά τις τελευταίες και πιο σύγχρονες μοτοσικλέτες ή τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα για να τα βάλει στην συλλογή του. Από μια φτωχή οικογένεια γεννήθηκε στην πόλη Μεντεγίν, στη βορειοανατολική Κολομβία, ο Escobar μεγάλωσε. Ονειρευόταν να γίνει πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και να μην λείψει τίποτα στην οικογένεια του.

'Ήταν πολύ σπάταλος γι αυτό δεν υπολόγιζε ποτέ τα χρήματα, ήθελε να νιώθει βασιλιάς, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, ότι τρελή σκέψη του ερχόταν στο μυαλό να την πραγματοποιήσει. Να σημειωθεί ότι στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ο Escobar, κέρδιζε σχεδόν 420 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα. Είχε τον τίτλο του «Ρομπέν των Δασών» γιατί έδινε χρήματα και σπίτια στους φτωχούς, και βοηθούσε όσους τον είχαν ανάγκη,αλλά σύντομα έγινε ένας από τους πιο μεγάλους εγκληματίες του κόσμου.

Γι'΄αυτόν όμως ο Pablo ήταν ο πατέρας του, αυτός με τον οποίο παίζανε στην πισίνα, αυτός που τον σκέπαζε ενίοτε κάποια βράδια, αυτός που όταν κρύωσε σε ένα καταφύγιο στο βουνό, είδε τον ναρκοβαρόνο μπαμπά του να καίει μέσα σε ένα βράδυ δύο εκατομμύρια δολάρια, για να τον κρατήσει ζεστό. Χαρακτηριστικά είχε προσθέσει πως : «Ήμουν πρόθυμος να δώσω τη ζωή μου γι 'αυτόν. Δεν υπήρχε  καμία πιθανότητα να μπορούσα να μισήσω τον πατέρα μου ... γιατί δεν ήξερα ακριβώς τι κάνει».

Όταν ο Escobar σκοτώθηκε ο Juan Pablo ήταν ένας έφηβος, που είχε μάθει να ζει κυνηγημένος λόγω του επιθέτου που κουβαλούσε, ένας έφηβος οργισμένος που ορκίσθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του. Πρώτα στην Μοζαμβίκη και μετά στην Αργεντινή όπου έμεινε για πάντα, ο νεαρός Escobar ενηλικιώθηκε, ωρίμασε και κάποια στιγμή «πέταξε» από πάνω του, όλο το όνομά του. Ήξερε ότι αν το κρατούσε θα ήταν πάντα ο γιος του ανθρώπου που «χιόνισε» με κοκαΐνη όλη την υφήλιο, αυτός που θα τον έδειχναν όλοι με το δάχτυλο, ο γιος του Pablo Escobar. Άνοιξε ένα τηλεφωνικό κατάλογο και διάλεξε τυχαία ένα όνομα, το πρώτο που έπεσε στα μάτια του.