Οι τιμές της βενζίνης έσπρωξαν τον πληθωρισμό του Καναδά στο 3,7% τον περασμένο μήνα, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων οκτώ ετών.
Σε μηνιαία βάση οι τιμές αυξήθηκαν 0,7% το Μάιο από τον Απρίλιο σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά. Η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι τιμές της βενζίνης ήταν ο κύριος λόγος της μεγάλης αύξησης. Οι τιμές στα πρατήρια αυξήθηκαν κατά 29,5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας ένα άλμα μεγαλύτερο από εκείνο μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005. Συνολικά, οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί κατά 16,6% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Ωστόσο, σε άλλα είδη καταγράφηκαν επίσης αρκετά μεγάλες αυξήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των τροφίμων, η τιμή λιανικής των οποίων σημείωσε αύξηση 4,2% σε σύγκριση με το 2010.

Σε περιφερειακό επίπεδο, το ποσοστό του πληθωρισμού ήταν υψηλότερο στις οκτώ από τις 10 επαρχίες, με τη Νέα Σκοτία να καταγράφει τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση, κατά 4,6%. Ο δείκτης για τον πληθωρισμό της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά -- που δεν υπολογίζει τις κυμαινόμενες τιμές των αγαθών -- αυξήθηκε στο 1,8% το Μάιο. Τον Απρίλιο είχε καταγραφεί στο 1,6%.

Η ισοτιμία του καναδικού δολαρίου αυξήθηκε σχεδόν αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, περισσότερο από ένα σεντ, στο 1,0279 δολάριο ΗΠΑ.