Ικανοποίηση στο ΔΝΤ για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου


Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ελληνική Βουλή είναι πρόγραμμα "διαθρωτικής ρύθμισης" για να αντιμετωπίσει κατά ένα "θεμελιώδη τρόπο" τα ουσιαστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.
Ο κ. Λίπσκι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα "λιτότητας" και σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να επηρεάσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Λίπσκι τόνισε επίσης ότι άνοιξε ο δρόμος όχι μόνο για τις "αναγκαίες εξοικονομήσεις πόρων", αλλά και για να επιτευχθούν "δομικές προσαρμογές" στην αντιμετώπιση του σοβαρού οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λίπσκι, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τις 5 Ιουλίου που θα αναλάβει επίσημα ως επικεφαλής του ΔΝΤ η πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η εξέλιξη αυτή (η έγκριση του μεσοπρόθεσμου) θα επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της σταθερότητας και παράλληλα θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο