Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ελληνική Βουλή είναι πρόγραμμα "διαθρωτικής ρύθμισης" για να αντιμετωπίσει κατά ένα "θεμελιώδη τρόπο" τα ουσιαστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι.
Ο κ. Λίπσκι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα "λιτότητας" και σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να επηρεάσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Λίπσκι τόνισε επίσης ότι άνοιξε ο δρόμος όχι μόνο για τις "αναγκαίες εξοικονομήσεις πόρων", αλλά και για να επιτευχθούν "δομικές προσαρμογές" στην αντιμετώπιση του σοβαρού οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Λίπσκι, ο οποίος θα ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τις 5 Ιουλίου που θα αναλάβει επίσημα ως επικεφαλής του ΔΝΤ η πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η εξέλιξη αυτή (η έγκριση του μεσοπρόθεσμου) θα επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της σταθερότητας και παράλληλα θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών.
TAGS