Μπορεί ο τίτλος να φαίνεται σαν σενάριο ταινίας, όμως αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, το FBI με ένα απλό ένταλμα, μπόρεσε να μπει στο λογισμικό 8.000 υπολογιστών σε 120 χώρες, με στόχο την διερεύνηση υπόθεσης παιδικές πορνογραφίας. 

Όπως αναφέρει το άρθρο, πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους που έγινε ποτέ χωρίς την γνώση όμως και την συναίνεση των ιδιοκτητών των υπολογιστών. 

Η εν λόγω ''εισβολή'' όπως αναφέρει το δίκτυο, Russia Today, έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 όταν το FBI "κατέλαβε" το σαιτ παιδικής πορνογραφίας Playpen και το "έτρεξε" μέσα από κυβερνητικό σέρβερ επί 13 ημέρες.

Δια μέσω του site αυτού, κατάφερε και μπήκε στους υπολογιστές όποιων είχαν επισκεφθεί αυτό τον ιστότοπο και μάζεψε όλες τις διεθύνσεις IP και επι της ουσίας τις "φακέλωσε".

Οι υπολογιστές στους οποίους εισέβαλε το FBI βρίσκονται στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στην Χιλή, στην Κολομβία, στην Δανία και στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η "εισβολή" του FBI ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς πάνω από 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες έγιναν έρμαιο στα χέρια του FBI.

Όπως αναφέρει ο Christopher Soghoian, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας που κατέθεσε στην υπόθεση Playpen «το γεγονός ότι ένας απλός δικαστής μπορεί να δώσει εντολή στο FBI να κάνει μια τόσο μαζική εισβολή είναι τρομακτικό».

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν... σταμάτησε το FBI, ειδικά τώρα που από την 1η Δεκεμβρίου που θα τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία που θα δίνει δικαίωμα στους δικαστές να εκδίδουν με ευκολία παρόμοια εντάλματα.

Με αυτό τον νόμο, το FBI θα μπορεί χωρίς να ρωτήσει κανέναν να γίνεται νόμιμος χάκερ και να εισβάλλει στα προσωπικά δεδομένα χρηστών εντός και εκτός ΗΠΑ. Μάλιστα, η διάταξη 41 δίνει αυτό το δικαίωμα όχι μόνο στο FBI αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, να μπαίνουν στους υπολογιστές εντός και εκτός ΗΠΑ όχι μόνο για να ερευνήσουν θέματα παιδικής πορνογραφίας αλλά και άλλα αδικήματα.