Δριμεία κριτική σε στην Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την στάση που κρατά απέναντι στην εκλογή  του Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας μάλιστα να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού το «σχέδιο απέτυχε» όπως ο ίδιος τόνισε.

«Έγιναν εκλογές στις ΗΠΑ. Το σχέδιο απέτυχε. Το σχέδιο ήταν διαφορετικό αλλά ο Τραμπ κέρδισε στις προεδρικές εκλογές. Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, έγιναν διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες τον αποκαλούσαν δικτάτορα» δήλωσε ο Ερντογάν σε μία ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Δεν είστε δημοκράτες; Δημοκρατικό δεν είναι να σέβεστε το εκλογικό αποτέλεσμα; Γιατί δεν σέβεστε το εκλογικό αποτέλεσμα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Τραμπ είναι ο νικητής. Σεβαστείτε το» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τραμπ ερωτηθείς για την αντι – ισλαμική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ερντογάν απάντησε ότι «τα λάθη θα διορθωθούν. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά τα πράγματα στην πολιτική».