Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα τις κυρώσεις που επιβάλουν κατά των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στην χώρα.
Αυτές οι κυρώσεις, οι οποίες έγιναν γνωστές μέσω μιας ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπουν το 'πάγωμα' των περιουσιακών στοιχείων, που έχουν τα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ, ενώ απαγορεύουν σε όλες τις επιχειρήσεις, ή τους πολίτες των ΗΠΑ, να πραγματοποιούν συναλλαγές μαζί τους.

"Το μέτρο, που αποφασίστηκε σήμερα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες της διοίκησης να ασκηθεί πίεση στον κ. Άσαντ και στο καθεστώς του, προκειμένου να δοθεί τέλος στη χρήση άσκοπης βίας και να αρχίσει η μετάβαση σε ένα σύστημα, που σέβεται τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα του συριακού λαού " δήλωσε ο Ντέιβιντ Κόεν, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο ανέφερε μόνον την καταστολή μιας ειρηνικής διαδήλωσης στο τέλος του Απριλίου. "Δεκαπέντε αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας άλλα οκτώ άτομα" πρόσθεσε.