current views are: 5

24 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:40

FT: Παραιτείται ο Σουλτς από την Ευρωβουλή με το βλέμμα στην καγκελαρία

Ο Μάρτιν Σουλτς θεωρείται ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

Δημοσίευση 08:40’

Ο Μάρτιν Σουλτς θεωρείται ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

 

Την παραίτησή του από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ετοιμάζει ο Μάρτιν Σουλτς, με τη φιλοδοξία να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών για τη θέση του καγκελαρίου στις γερμανικές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Ο κ. Σουλτς θεωρείται ένα από τα επικρατέστερα ονόματα στους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τους FT, ο κ. Σουλτς θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το γερμανικό πρακτορείο dpa μετέδιδε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα βιαστούν να απαντήσουν στην ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, και θα επιλέξουν τον δικό τους υποψήφιο τον Ιανουάριο, στο τακτικό συνέδριο.

Η αποχώρηση Σουλτς από το Ευρωκοινοβούλιο δρομολογεί εξελίξεις και στις Βρυξέλλες, με δεδομένο ότι ο Γερμανός πολιτικός ήταν προγραμματισμένο να παραχωρήσει την προεδρία του σώματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το 2017.

Εάν το ΕΛΚ αναλάβει την προεδρία και της Ευρωβουλής, θα ελέγχει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
 


σχετικα αρθρα