Μια απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι της Συρίας με πρωταγωνίστριες την συγγραφέα του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και την Μπάνα, ένα μικρό κορίτσι που ζει στην πληγωμένη πόλη, αποδεικνύει την δύναμη των βιβλίων ακόμα και μέσα στη φρίκη του πολέμου. 

«Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές, αν κάποιος θυμάται να γυρίζει στο φως», είπε κάποτε στον νεαρό Χάρι Πότερ ο Άλμπους Ντάμπλντορ και πράγματι η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η συγγραφέας της σειράς του Χάρι Πότερ με τα βιβλία της υπήρξε πηγή παρηγοριάς για πολλούς αναγνώστες που περνούσαν δύσκολες στιγμές.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Μπάνα αλ Αμπέντ της επτάχρονης από την Συρία που έχει χιλιάδες ακολούθους στο Twitter με τους οποίους έχει μοιραστεί τις εμπειρίες της από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη του Χαλεπιού.

Η αλ Αμπέντ, της οποίας τον λογαριασμό διαχειρίζεται η μητέρα της, έγραψε πρόσφατα ότι είχε περάσει θαυμάσια βλέποντας μία ταινία του Χάρι Πότερ και ήθελε να μάθει πώς θα μπορούσε να βρει και να διαβάσει τα βιβλία.

Σ’ αυτό την βοήθησε η Ρόουλινγκ, μόλις το πληροφορήθηκε.

Έτσι η αλ Αμπέντ έγραψε χθες ένα χαριτωμένο μήνυμα προς την Ρόουλινγκ ευχαριστώντας την για τα βιβλία. Όταν ένας όμως περίεργος ακόλουθος ρώτησε «πώς είναι δυνατόν να έφτασαν τα βιβλία σε μία περιοχή όπου μαίνεται ο πόλεμος», τότε η Ρόουλινγκ του απάντησε απλά: «μέσω του ebooks».