Συνέχεια έχει η δραματική ιστορία της κοπέλας που εξαφανίστηκε από τη Στοκχόλμη και βρέθηκε στη Ρώμη να κοιμάται στους δρόμους. Εξαφανίστηκε από τη Στοκχόλμη μήνες πριν. Βρέθηκε στη Ρώμη, αγνώριστη, να κοιμάται στους δρόμους.  

Αρχικά υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου με την άστεγη κοπέλα που βρέθηκε να περιπλανάται σε δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για την Μαντλίν ΜακΚαν, το κοριτσάκι βρετανικής καταγωγής το οποίο εξαφανίσθηκε το 2007, σε ηλικία 4 ετών, στην Πορτογαλία. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η κοπέλα είναι από τη Σουηδία και είναι 21 χρονών.  

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα της, ο οποίος την αναγνώρισε, βλέποντας τις φωτογραφίες της στις εφημερίδες και στη τηλεόραση, η κοπέλα λέγεται Έμπλα Γιαουρογιάρβι και υποφέρει από το σύνδρομο του Άσπεργκερ, μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, η οποία έχει σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία.

Παρά την επανασύνδεση της με τους γονείς της  η κοπέλα δεν ήθελε γυρίσει σπίτι της, αλλά και να μιλήσει τη μητρική της γλώσσα. Ήθελε να μιλήσει μόνο ιταλικά και αγγλικά. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο υπό στενή παρακολούθηση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα της, η κοπέλα πριν εξαφανιστεί είχε κόψει από τις οικογενειακές φωτογραφίες τον εαυτό της. 

Η ιστορία καταγράφεται στη Daily mail απ' όπου είναι οι φωτογραφίες της κοπέλας πριν, στη Σουηδία, και μετά, στη Ρώμη