Το Πακιστάν απαγόρευσε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν αεροπορική βάση στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας για να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ενόπλων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε ο πακιστανός υπουργός Αμυνας, καθώς παραμένουν τεταμένες οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Financial Times, ο πακιστανός υπουργός Αμυνας 'Αχμεντ Μουχτάρ δήλωσε ότι το Πακιστάν έδωσε τέλος στις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών από τη βάση Σάμσι στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

"Καμία αμερικανική πτήση δεν πραγματοποιείται πλέον από τη βάση Σάμσι. Εάν πρέπει να γίνουν πτήσεις από τη συγκεκριμένη βάση, αυτές θα είναι πακιστανικές", τόνισε ο Μουχτάρ στην εφημερίδα.

Στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών δημιουργήθηκε ένταση μετά τη δολοφονία δυο Πακιστανών από πράκτορα της CIA τον Ιανουάριο. Η ένταση αυξήθηκε μετά τη μυστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν τον περαμέσνο μήνα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.