Ένοπλος ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του εισέβαλε σε οίκο ευγηρίας για μοναχούς στο Μονφεριέ της νοτιοδυτικής Γαλλίας. 

Στον οίκο ευγηρίας διαμένουν περίπου 60 μοναχοί.

Στο σημείο έσπευσαν επιτόπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες βρήκαν το πτώμα μίας γυναίκας στην είσοδο του κτιρίου. Η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον προαύλιο χώρο του οίκου ευγηρίας έπεσε νεκρή μετά από πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι και η αστυνομία καταζητεί τον ένοπλο.

Σύμφωνα με μια πηγή, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού ο άγνωστος ύποπτος την έδεσε και φίμωσε και αυτή κατάφερε να αποδράσει από τον οίκο στο Μονφεριέ-σουρ-Λε, στην ύπαιθρο 10 χλμ βόρεια από το Μονπελιέ.

Όταν η αστυνομία μπήκε στο κτίριο, βρήκε τη σορό μιάς γυναίκας που είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές, είπε η πηγή.

"Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους", είπε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

 

Στον οίκο διαμένουν συνταξιούχοι ιεραπόστολοι που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές.

"Τίποτα σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", είπε άλλη πηγή, που πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί προτού φτάσει η αστυνομία.

Η Γαλλία διατελεί υπό καθεστώς αυξημένου συναγερμού και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ένα κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων πέρυσι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθηκαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν την επίθεση σε σημαντικά και εικονικά μέρη μέσα και γύρω από το Παρίσι στις 1 Δεκεμβρίου, είπε νωρίτερα χθες μια πηγή.

"Δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα οποιαδήποτε διασύνδεση με την ισλαμική τρομοκρατία", δήλωσε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ο Μπαρέ, εισαγγελέας του Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.

Ο Μπαρέ πρόσθεσε πως η αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τον άνδρα που φέρεται να πραγματοποίησε την επίθεση χθες βράδυ στο οίκημα, κατά την οποία μία γυναίκα σκοτώθηκε με μαχαίρι.

Είπε πως η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο και διενεργεί έρευνα για ένα ύποπτο αυτοκίνητο που βρέθηκε κοντά στη σκηνή του εγκλήματος, στο οποία ο φερόμενος ως δράστης είχε επίσης ένα ψεύτικο όπλο.