ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Η συμφωνία για το προσφυγικό ωφελεί και την Τουρκία

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2016, 11:37 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2016, 11:52
Ευρωκοινοβούλιο: Η συμφωνία για το προσφυγικό ωφελεί και την Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγες ώρες μετά τις έμμεσες απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η χώρα του θα καταγγείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ ο επικεφαλής της   επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε από την δική του πλευρά, σε δηλώσεις που δημοσιεύονται  στην Oldenburger Nordwest-Zeitung, αναφέροντας ότι ''η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας''.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγες ώρες μετά τις έμμεσες απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η χώρα του θα καταγγείλει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ ο επικεφαλής της   επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε από την δική του πλευρά, σε δηλώσεις που δημοσιεύονται  στην Oldenburger Nordwest-Zeitung, αναφέροντας ότι ''η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας''.

Όπως τόνισε:

Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε προειδοποιήσει με αυστηρότητα την ΕΕ ότι «αν περάσουν οι πρόσφυγες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα (αναγκαστούν να) τους δεχτούν. Η Τουρκία το εμποδίζει αυτό», είπε στην τουρκική τηλεόραση, υποστηρίζοντας, επίσης, ότι το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα βλάψει περισσότερο την Ευρώπη από ό,τι την Τουρκία.