Ένας άνδρας τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι επτά παιδιά και δύο περαστικούς έξω από ένα Δημοτικό σχολείο στη βορειοδυτική Κίνα, αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Κίνα σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, όμως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων με μαχαίρι και τσεκούρι, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο παιδιά.

Ο ύποπτος στη σημερινό επεισόδιο, οι 58χρονος Λέι Μινγκγιουέ, επιτέθηκε στους μαθητές στην πόλη Χαντσόνγκ της επαρχίας Σαανσί και τραυμάτισε δύο περαστικούς προσπαθώντας να διαφύγει, ανέφερε στο επίσημο μικρομπλόγκ του το τηλεοπτικό δίκτυο China Central Television (CCTV).

Ο Λέι, ο οποίος συνελήφθη και είχε παλιότερα καταδικαστεί για κλοπές, ήθελε «να εκδικηθεί την κοινωνία», μετέδωσε το CCTV επικαλούμενο την αστυνομία και χωρίς να ξεκαθαρίσει τα κίνητρα του δράστη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από το CCTV δείχνουν παιδιά να μεταφέρονται με φορείο σ' ένα ασθενοφόρο. Όλα τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και διεξάγεται έρευνα για το επεισόδιο, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.