current views are: 8

25 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:22

Η χλιδάτη ζωή της μπουρζουαζίας στη Βόρεια Κορέα (φωτό)

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης στην μυστικοπαθή Βόρεια Κορέα.

Δημοσίευση 14:22’

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης στην μυστικοπαθή Βόρεια Κορέα.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης στην μυστικοπαθή Βόρεια Κορέα. Πολλές αναφορές – ανεπιβεβαίωτες ως επί το πλείστον – βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για έναν οπισθοδρομικό τρόπο ζωής που έφερε η διεθνής απομόνωση δεκαετιών.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο Τσαντ Ο’ Κάρολ, διευθυντής της εξειδικευμένης ιστοσελίδας NK News που έχει έδρα στη Νότια Κορέα, ισχυρίζεται στη Daily Mail πως στην χώρα που κυβερνά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, υπάρχει μία εξαιρετικά πλούσια ελίτ, η οποία περνά… ζωή χαρισάμενη.

Άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας, έχοντας εξαιρετικά εξελιγμένα κινητά και οδηγώντας υπερπολυτελή αυτοκίνητα και προσωπικά αεροσκάφη συνθέτουν μία πολύ διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που μέχρι στιγμής έχει βγει προς τα έξω.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που τράβηξε φωτογράφος της εν λόγω ιστοσελίδας οι συνθήκες διαβίωσης των πλουσίων δεν διαφέρουν πολύ από αυτές στις δυτικές κοινωνίες.

Και παρότι η εισαγωγή ειδών πολυτελείας εμπίπτει στις κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ, αυτά μπορούν να εισαχθούν μέσω της Κίνας, παρακάμπτοντας έτσι τα Ηνωμένα Έθνη. Μάλιστα, υπάρχουν και έξι ιδιωτικές εταιρείες ταξί στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες δέχονται πληρωμές σε… δολάρια.

Η ντόπια μπουρζουαζία επίσης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς με τετραθέσια αεροσκάφη Τσέσνα!


σχετικα αρθρα