Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 95 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν ​κοντά στην πόλη Σαχρούντ του Ιράν​. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Η πόλη Σαχρουντ βρίσκεται περίπου 400 χλμ. ανατολικά της Τεχεράνης.

Εκπρόσωπος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μοσταφά Μορταζαβί, δήλωσε στο ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars πως οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Ο επαρχιακός κυβερνήτης Μοχαμάντ Ρεζά Χαμπάζ δήλωσε, σύμφωνα με το Fars, πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο τρένο. Το Fars μετέδωσε πως 100 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ένα τρένο που εισερχόταν στον σταθμό Χαφτ-Χαν στα περίχωρα της Σαχρούντ φαίνεται πως έπεσε πάνω σε ένα άλλο που περίμενε στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο,

 "Μέχρι τώρα μόνο ένα ελικόπτερο έχει φθάσει στη σκηνή του δυστυχήματος λόγω δυσκολιών πρόσβασης", ανέφερε ο τοπικός διευθυντής της Ερυθράς Ημισελήνου Χασάν Σοκρολαχί. Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί απαίτησε τη διεξαγωή "άμεσης έρευνας" για τα αίτια του δυστυχήματος και όσους ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό. "Όλα τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο δυστύχημα", έγραψε σε επιστολή στον πρώτο αντιπρόεδρο, Εσάκ Τζαχανγκιρί.

Δείτε τα πλάνα μετά το τραγικό δυστύχημα, όπως τα μετέδωσε το ρεπορτάζ του ελληνικού euronews.