current views are: 6

27 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:04

Ο Κάστρο συνεχίζει να διχάζει βαθιά ακόμη και μετά το θάνατό του – Δάκρυα στην Αβάνα, γέλια στο Μαϊάμι

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή το νησί, Φιντέλ Κάστρο, συνεχίζει να διχάζει βαθιά ακόμη και μετά το θάνατό του. 

Δημοσίευση 13:04’

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή το νησί, Φιντέλ Κάστρο, συνεχίζει να διχάζει βαθιά ακόμη και μετά το θάνατό του. 

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή το νησί, Φιντέλ Κάστρο, συνεχίζει να διχάζει βαθιά ακόμη και μετά το θάνατό του προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.

Ελάχιστοι άνθρωποι ήταν στους δρόμους της κουβανικής πρωτεύουσας μετά την είδηση του θανάτου του Φιντέλ. Κάποιοι λιγοστοί πήραν μια κιθάρα και έσπευσαν στη διάσημη εσπλανάδα της Μαλεκόν για να τον τιμήσουν με δάκρυα στα μάτια. 

Αντίθετα, στη Μικρή Αβάνα του Μαϊάμι, όπου ζουν πολλοί εξόριστοι, δεκάδες βγήκαν στους δρόμους με κουβανέζικες σημαίες, πανηγυρίζοντας, χορεύοντας και χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια.

 

Παρά τις ποικίλες αντιδράσεις στο θάνατό του, σ’ ένα πράγμα όλοι μπορούσαν να συμφωνήσουν και ήταν το προσωπικό του αποτύπωμα που άφησε στην παγκόσμια ιστορία.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Φιντέλ Κάστρο αψήφησε την αμερικανική υπερδύναμη για περισσότερο από μισό αιώνα προτού παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ.

Επαναστατικό ίνδαλμα, ένας από τους πιο γνωστούς και πιο αμφιλεγόμενους ηγέτες του κόσμου, επέζησε αμέτρητες απόπειρες δολοφονίας και πρόωρες νεκρολογίες.


σχετικα αρθρα