current views are: 9

28 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση06:11

Τραμπ: Κέρδισα τη λαϊκή ψήφο αν εξαιρέσεις τα εκατομμύρια που ψήφισαν παράνομα

 Ο Τραμπ πιστεύει ότι θα είχε κερδίσει και τη λαϊκή ψήφο αν δεν υπήρχαν “άνθρωποι που ψήφισαν παράνομα”. 

Δημοσίευση 06:11’

 Ο Τραμπ πιστεύει ότι θα είχε κερδίσει και τη λαϊκή ψήφο αν δεν υπήρχαν “άνθρωποι που ψήφισαν παράνομα”. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter την Κυριακή, ότι όχι μόνο κέρδισε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στο σώμα των εκλεκτόρων «με συντριπτική πλειοψηφία» στις εκλογές, αλλά «κέρδισα τη λαϊκή ψήφο αν αφαιρέσεις τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα».

 

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Τραμπ στην καταμέτρηση των ψήφων, έχοντας ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, και αναμένεται να αυξηθεί έως και τις 2,5 εκατομμύρια καθώς συνεχίζονται να καταμετρούνται οι ψήφοι πολυπληθών πολιτειών όπως η Καλιφόρνια.

Ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αποφασίζεται από το Σώμα των Εκλεκτόρων (Electoral College), βάσει του συνόλου των ψήφων που αντιπροσωπεύει κάθε πολιτεία την οποία κερδίζει ένας υποψήφιος, και όχι από τον αριθμό των άμεσων ψήφων των πολιτών.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτούμενων ψήφων εκλεκτόρων (270) που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ ο ίδιος, αναλαμβάνει τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

“Θα ήταν ευκολότερο για μένα να κερδίσω τη λεγόμενη λαϊκή ψήφο, σε σύγκριση με το Κολέγιο των Εκλεκτόρων, καθώς θα χρειαζόταν να κάνω προεκλογική εκστρατεία σε τρεις ή τέσσερις πολιτείες κι όχι στις 15 πολιτείες τις οποίες και επισκέφτηκα,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter.

Μερικές ώρες αργότερα, ο Τραμπ επανήλθε με νέα ανάρτησή του στο Twitter γράφοντας: “Σοβαρή εκλογική νοθεία στη Βιρτζίνια, το Νιου Χάμσαϊρ και την Καλιφόρνια. Γιατί λοιπόν τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται σε αυτό; Σοβαρή προκατάληψη – Μεγάλο πρόβλημα!”

 

 

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό των εξελίξεων.


σχετικα αρθρα