Η ένωση των Γερμανών πιλότων VC ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει νέα απεργία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa Τρίτη και Τετάρτη, επειδή απέτυχε μια νέα προσπάθεια επίλυσης των μισθολογικών αιτημάτων της.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν την Τρίτη (29/11) τις εγχώριες πτήσεις και τη Τετάρτη (30/11) τις πτήσεις εξωτερικού.

"Δυστυχώς, οι υψηλού επιπέδου συνομιλίες που έλαβαν χώρα σήμερα (Κυριακή) με ελάχιστη προειδοποίηση απέτυχαν να φέρουν αποτέλεσμα", είπε το μέλος της ένωσης Γιόεργκ Χαντβεργκ σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι "ακόμα δεν υπάρχει συζητήσιμη πρόταση από την Lufthansa σχετικά με την αμοιβή των πιλότων, το οποίο σημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου χρειάζεται να συνεχιστούν".

Η Lufthansa, η οποία εκδήλωσε την απογοήτευσή της από την απόφαση της ένωσης, είπε ότι θα ανακοινώσει ένα ειδικό πρόγραμμα πτήσεων έως τις 3:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα. Έως τώρα, δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία καμία απεργία για σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 2.800 πτήσεις μέσα στις τέσσερις μέρες των κινητοποιήσεων οι οποίες επηρέασαν πάνω από 350.000 επιβάτες. Είναι η 14η κινητοποίηση στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ πιλότων και εταιρείας από το 2014.

Η Lufthansa πρότεινε στους πιλότους αύξηση μισθών κατά 4,4% σε δύο δόσεις, και ένα εφάπαξ ισότιμο με σχεδόν δύο μισθούς (1,8 μήνες).