Δημοσίευμα του περιοδικού “Newsweek” σημειώνει ότι μία εταιρία που ασχολείται με ξενοδοχεία και καζίνο και η οποία ελέγχεται από τον Ντόναλντ Τραμπ είχε μυστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κούβα.

Οι δραστηριότητες αυτές ήταν παράνομες, καθώς την περίοδο της προεδρίας του Φιντέλ Κάστρο ίσχυε το εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ.

O αμερικανός μεγιστάνας του Real Estate επένδυσε τουλάχιστον 68.000 δολάρια στην Κούβα, το 1998, και προσπάθησε να προωθήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες παραβιάζοντας το εμπάργκο

Το περιοδικό “Newsweek” παραθέτει συνεντεύξεις πρώην υψηλόβαθμων στελεχών των επιχειρήσεων Τραμπ, εσωτερικά αρχεία των εταιριών του, αλλά και δικαστικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις Τραμπ δαπάνησαν 68.000 δολαρίων το 1998, για ένα ταξίδι στην Κούβα.

Την περίοδο εκείνη ήταν παράνομη κάθε εταιρική δαπάνη αμερικανικής εταιρίας στην Κούβα, χωρίς την επίσημη άδεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η εταιρία του Τραμπ φαίνεται ότι δεν δαπάνησε απευθείας τα χρήματα αυτά, αλλά τα διοχέτευσε μέσω μιας αμερικανικής εταιρίας επιχειρηματικών συμβούλων, σύμφωνα με το “Newsweek.”

Σύμφωνα με πρώην διοικητικό στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ, ο στόχος του ταξιδιού αυτού στην Κούβα, ήταν να προετοιμάσει το έδαφος για επιχειρηματικές δραστηριότητες, στην περίπτωση χαλάρωσης ή περιορισμού των μέτρων εμπορικού αποκλεισμού που εφαρμόζονταν υπό το αμερικανικό εμπάργκο.

Το ίδιο πρώην στέλεχος δηλώνει ότι ο ίδιος ο Τραμπ είχε συμμετοχή στις συζητήσεις για το ταξίδι αυτό, ενώ ήταν ενήμερος και για την πραγματοποίησή του, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό.

 

 

 

 

Μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις αυτές, η αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ Χίλαρι Κλίντον τον κατηγόρησε πως παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία.

“Οι προσπάθειες που έκανε ο Τραμπ για να εισέλθει στην αγορά της Κούβας, τοποθετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντά του, πάνω από τη νομοθεσία των ΗΠΑ, αποδεικνύουν ότι αξιολογεί τα προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντά του πάνω από τη νομοθεσία, τις αξίες, αλλά και τις πολιτικές που ασκούνται από τις ΗΠΑ,” είχε δηλώσει η Χίλαρι Κλίντον.