Γερμανία: Το 10% ζει με το κοινωνικό βοήθημα

Γερμανία: Το 10% ζει με το κοινωνικό βοήθημα

Σχεδόν το 10% των πολιτών στη Γερμανία εξαρτώνται από τα κοινωνικά βοηθήματα και επιδόματα, περίπου οκτώ εκατομμμύρια πολίτες, που σημαίνει αύξηση κατά 363.000 σε σύγκριση με το 2014, όταν ήταν ήταν 7,4 εκατομμύρια.  Η αύξηση οφείλεται και στην χορήγηση των βοηθημάτων στους πρόφυγες οι οποίοι αιτούνται ασύλου.

Οι περισσότεροι εξαρτημένοι από τα κοινωνικά βηθήματα ήταν οι κάτοικοι του Βερολίνου (19,4%) και της Βρέμης (18,5%), δύο πόλεις-κρατίδια οι οποίες έχουν πτωχεύσει. Το μικρότερο ποσοστό εχόντων ανάγκη καταγράφεται στα κρατίδια της Βαυαρίας (5,2%) και της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με την έρευνα αποκαλύπτει ότι το 30,1% των ανέργων δεν μπορεί να καλύψει απαραίτητες βιωτικές ανάγκες, όπως τις θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. (ενοίκιο, νερό, θέρμανση, τροφή, όπως κρέας ή ψάρι ή ομοειδή τρόφιμα τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, πλυντήριο, τηλεόραση και τηλέφωνο, ενώ δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε μια βδομάδα το χρόνο). Το 2008 ήταν 26% και το 2012 το ποσοστό ανερχόταν σε 30%. Η Γερμανία βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία κάτω από το μέσο όρο της ΕυρωπαΪκής Ενωσης, ο οποίος το 2015 ήταν 25,2%.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία μετά από επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στην Μπούντεσταγκ.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο