Όσο περίεργο και αν είναι, ένα κοριτσάκι μόλις 7 χρονών έχει γίνει η "φωνή" της Συρίας . Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πολεμική ανταποκρίτρια καθώς με τα tweets που αναρτά μας περιγράφει ακριβώς τι γίνεται στο Χαλέπι στην πόλη της, στην γειτονιά της και τελικά στο ίδιο της το σπίτι.

Τις τελευταίες ημέρες μοιράζεται με τη βοήθεια της μητέρας της Fatemah όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι για να μεταδώσουν και να κατανοήσουν όλοι τη φρίκη της ζωής από τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η μικρή Βάνα λίγα λεπτά μετά κατάρρευση του σπιτιού της από βόμβες του στρατού, ανάρτησε μια φωτογραφία, μέσα στα χαλάσματα. Φαίνεται ξεκάθαρα από το πρόσωπο της ότι είναι φοβισμένη αλλά συγχρόνως και πολύ στεναχωρημένη γι όλα όσα την συναίβεναν, ενώ είναι καλυμμένη από την σκόνη των χαλασμάτων. Την φωτογραφία συνοδεύουν τα εξής λόγια :"Απόψε δεν έχουμε σπίτι. Βομβαρδίστηκε και είμαι στα χαλάσματα. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν και παραλίγο να πεθάνω".

Ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η μητέρα της Fatemah είχε γράψει πως "μπήκε ο στρατός και αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες μας ώρες. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς".

Το βράδυ της Κυριακής έγραψε το δικό της "αντίο", νιώθωντας πως ο θάνατος την πλησιάζει. "Τελευταίο μήνυμα. Βρισκόμαστε κάτω από σφοδρούς βομβαρδισμούς τώρα. Δεν θα ζήσω άλλο. Όταν πεθάνουμε συνεχίστε να μιλάτε για τους 200.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο Χαλέπι. Αντίο".