Ένα κοριτσάκι ,μόλις ενός έτους, ξυπνά από κώμα μετά από τις προσπάθειες του πατέρα της να μην της απενεργοποιήσουν οι γιατροί το μηχάνημα υποστήριξης που την κρατούσε στη ζωή.

Η Marwa έπασχε από ένα σπάνιο ιό και απο το Σεπτέμβρη ήταν σε κώμα. Το ιατρικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάσισε πως πρέπει να διακόψει το μηχάνημα υποστήριξης που την κρατούσε στην ζωή, γιατί σύμφωνα με τους γιατρούς το μικρό κορίτσι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και «χωρίς ελπίδα ανάκαμψης». 

Οι γονείς της, δεν δέχτηκαν ούτε ένα λεπτό να ¨αποσυνδέσουν" την κόρη τους και να μην παλέψουν για τη ζωή της. Οργάνωσαν μια εκστρατεία που την ονόμασαν  "Οχι χωρίς την Marwa" και συγκέντρωσαν πάνω από 114.οοο υπογραφές. Το ζευγάρι δεν ήταν έτοιμο να παραιτηθεί για το αγγελούδι τους και έτσι έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηριών όπου κατάφερε με δικαστική απόφαση να πάρει παράταση 2 μηνών για να συνεχίσει η Marwa, στο νοσοκομείο La Timone στην Μασσαλία, να παρέχεται φροντίδα απο την συσκευή υποστήριξης.

Η μικρή Μarwa, αποδείχτηκε, αν και είναι μολις 1 έτους μαχήτρια. Ξύπνησε 10 μέρες αργότερα από την δικαστική απόφαση, που της έδωσαν 2 μήνες παράταση,αψηφώντας όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις.

.

Ο πατέρας της, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης διευκρίνησε πως: "Η θεραπεία της συνεχίζεται κανονικά και βλέπουμε πρόοδο μέρα με τη μέρα,και αυτό μας δίνει πολλές ελπίδες," Συγκινημένη η μητέρα της πρόσθεσε: "Όταν μιλάω μαζί της, ακούει τη φωνή μου, και μερικές φορές ακόμη αντιδρά και μας χαμόγελα."»