current views are: 6

29 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση09:32

Μαζική φυγή αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι: Σχεδόν 16.000 έχουν εγκαταλείψει την πόλη

Κύμα μαζικής φυγής από το Ανατολικό Χαλέπι παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, καθώς σχεδόν 16.000 άμαχοι έχουν φύγει από το σημείο και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε άλλες συνοικίες.

Δημοσίευση 09:32’

Κύμα μαζικής φυγής από το Ανατολικό Χαλέπι παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, καθώς σχεδόν 16.000 άμαχοι έχουν φύγει από το σημείο και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε άλλες συνοικίες.

Κύμα μαζικής φυγής από το Ανατολικό Χαλέπι παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, καθώς σχεδόν 16.000 άμαχοι έχουν φύγει από το σημείο και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε άλλες συνοικίες.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την τύχη των αμάχων εξαιτίας της ανησυχητικής και φριχτής κατάσταση στο Χαλέπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στιβ Ο’ Μπράιεν.

Αφού αντιστάθηκαν στην πολιορκία που έχει επιβάλει στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της πόλης ο συριακός στρατός από τον Ιούλιο, οι περίπου 250.000 κάτοικοι του ανατολικού Χαλεπιού φαίνεται να έχουν αρχίσει να το εγκαταλείπουν.

«Η ένταση των επιθέσεων που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες στις συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού έχει αναγκάσει χιλιάδες αμάχους να φύγουν προς άλλες περιοχές της πόλης», εξήγησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για έως και 16.000 ανθρώπους που έχουν ήδη εκτοπιστεί, πολλοί σε αβέβαιες και επικίνδυνες συνθήκες. Είναι πιθανό χιλιάδες άλλοι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν, αν οι μάχες συνεχίσουν να εντείνονται στη διάρκεια των επόμενων ημέρων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ανατολικό Χαλέπι δεν υπάρχουν πλέον νοσοκομεία που λειτουργούν, τα αποθέματα τροφίμων έχουν σχεδόν εξαντληθεί, πρόσθεσε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

«Παράλληλα οι τυφλοί βομβαρδισμοί κατοικημένων από αμάχους περιοχών συνεχίζονται στο δυτικό Χαλέπι (που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις), με αποτέλεσμα να σκοτώνονται και να τραυματίζονται άμαχοι και να έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι τις τελευταίες εβδομάδες», αποκάλυψε ο Ο’ Μπράιεν. Οι βομβαρδισμοί αυτοί προέρχονται από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες.

 


σχετικα αρθρα