Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός από τους τζιχαντιστές των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι που είναι ζωντανός,  "αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις" σήμερα στους δικαστές, σύμφωνα με δικαστική πηγή. 

Αν και έχει ανακριθεί πολλές φορές μετά τη μεταφορά του από το Βέλγιο στη Γαλλία ο ύποπτος εξακολουθεί να μην απαντά. Τον Οκτώβριο οι δικηγόροι του εγκατέλειψαν την υπεράσπισή του, έχοντας "την πεποίθηση ότι δεν επρόκειτο να μιλήσει". Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι συνθήκες κράτησης του πρώην πελάτη τους, ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση και υπό επιτήρηση μέσω βίντεο 24 ώρες το 24ωρο, εξηγούν τη σιωπή του.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, 27 ετών, κατηγορείται ότι συνόδευσε τους τρεις καμικάζι που ανατινάχθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, βόρεια του Παρισιού. Προσκείμενος στον Βέλγο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε τις επιθέσεις, είχε επίσης ρόλο στην επιμελητειακή υποστήριξη, νοικιάζοντας αυτοκίνητα με πινακίδες της περιοχής του Παρισιού. Επιπλέον, συνόδευσε στη διέλευσή τους από χώρες της Ευρώπης δέκα τζιχαντιστές που είχαν έρθει από εμπόλεμες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και οι οποίοι στην πλειονότητά τους φέρεται να εμπλέκονταν στις δολοφονίες του Παρισιού και των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με ένα σημείωμα των ουγγρικών μυστικών υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας των γάλλων δικαστών.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών αφού διέφευγε επί τέσσερις μήνες.